Alla kortspel online

Kortspel är spel som sker med hjälp av en eller flera kortlekar. De har varit en populär form av underhållning och social aktivitet i århundraden. Det finns mängder av olika spel med kort att välja mellan. Vissa passar en spelare, medan andra är anpassade för två eller fyra spelare. Dessutom finns det spel med enkla regler som passar barn och mer utmanande spel för vuxna spelare.

Många av spelen vi skriver om på vår sida finns som gratis spel online. Här ovanför hittar du de populäraste kortspelen online.

De 10 populäraste kortspelen 2024

 1. Poker
 2. Blackjack
 3. Chicago kortspel
 4. Spindelharpan
 5. Plump
 6. Idioten
 7. Hjärter
 8. Canasta
 9. Uno
 10. Harpan

Poker

Poker är ett av världens populäraste kort spel. Det finns många varianter av Poker, bland annat Texas Hold’em, Omaha och Seven-Card Stud. Gemensamt för alla Pokervarianter är emellertid att alla spelare satsar pengar eller marker under spelet. Den av er som sedan är bäst på att bluffa eller har den bästa handen vinner potten med pengar.

Kortspel

Blackjack

Blackjack eller 21 är ett populärt casinospel där spelarna försöker få en hand närmast eller exakt 21 utan att gå över. Om dina kort blir värda mer än 21 heter det att du blir ”tjock” och då förlorar du omgången.

Chicago kortspel

Det här är ett spel för mellan två och sex spelare. Under Chicago kortspel ska du vinna stick och samla på dig så bra kortkombinationer som möjligt. Om du är en van Poker-spelare kommer du att känna igen många av dem. Några exempel på kombinationer är nämligen Par, Kåk, Fyrtal och Royal Flush.

Spindelharpan

Spindelharpan är en populär patiens som du spelar med två kortlekar, det vill säga 104 kort. Under spelet ska du lägga korten i sviter eller stegar som går från kung till ess. Det här spelet rekommenderar vi till dig som letar efter en riktig utmaning. Numera finns spelet även online.

Plump kortspel

Det här är ett kortspel för mellan två och fem spelare. Plump går ut på att vinna stick. Du ska också försöka gissa hur många stick du kommer att vinna.

Idioten

Idioten är ett klassiskt patiensspel där du sorterar bort korten med lägst värde. Du vet att du vunnit när det bara finns kvar fyra ess på bordet. Idioten är ett roligt och utmanande patiensspel.

Hjärter

Hjärter är ett sticktagningsspel för fyra spelare där målet är att undvika att ta hjärterkort och spaderdamen, samtidigt som man försöker samla på sig så få poäng som möjligt.

Canasta

Canasta är ett populärt lagspel för fyra spelare. Spelet går ut på att bilda sätter av kort och få poäng genom att göra specifika kombinationer.

Uno kortspel

Uno är ett populärt spel för hela familjen där ni ska försöka bli av med era kort genom att matcha färg, nummer eller symboler på korten. Den av er som blir av mer era kort först vinner. Glöm dock inte att säga ”Uno!” när du bara har ett kort kvar.

Harpan

Det här är en patiens som sker med en vanlig kortlek på 52 kort. Harpan går ut på att bilda sviter eller stegar som går från ess till kung. Harpan finns också online. Om du spelar online kan du enkelt justera svårighetsgraden på spelet så att den passar dig.

Kortspel

Kortspel för en spelare

En stor fördel med kort spel att du behöver så lite material. En vanlig kortlek på 52 kort är det enda du behöver för att kunna spela många vanliga spel. Du behöver inte ens några motspelare, om du inte vill. Spel som är anpassade för en spelare brukar också kallas för patienser. Några populära patienser som du hittar på vår sajt är Harpan, Spindelharpan och Idioten.

Spelnamn Beskrivning
Spindelharpan En utmanande patiens.
Harpan Enklare variant av Spindelharpan.
Kungen patiens Populär patiens i Harpan-familjen.
Idioten Enkel patiens med 52 kort.

Kortspel för 2 spelare

Det finns också kortspel för två spelare. Stress är ett exempel på ett spel som är speciellt anpassat för två spelare. Det är något så speciellt som en patiens för två spelare. Du och din motspelare lägger varsin patiens och den av er som löser den först vinner spelet.

De flesta spel går emellertid att spela om ni är två, även om de inte är speciellt anpassade för just två spelare. Till exempel går det att vara två och spela Uno, men där går det också att vara hela tio spelare. Detsamma gäller för spelen Svälta räv och Finns i sjön. Det här är bara några få exempel på spel som passar två spelare, det finns många andra att välja mellan.

Kortspel för 4 eller fler spelare

Det finns dessutom många roliga och populära spel som passar fyra spelare. Här är några exempel:

 1. Poker
 2. Bridge
 3. Canasta
 4. Skitgubbe

Poker kort spel

Poker är ett av de mest kända och spelen för fyra spelare. Det finns olika varianter av poker, inklusive Texas Hold’em, Omaha, och Seven-Card Stud. Målet är att ha den bästa handen eller att bluffa och få andra spelare att ge upp.

Bridge

Bridge är ett sticktagningsspel där två lag om två spelare samarbetar för att vinna flest trick. Under spelet ska ni lägga ett bud på hur många stick ni tror att ni kommer att vinna. Sedan ska ni lägga rätt kort vid rätt tillfälle för att vinna rätt antal stick. Bridge är känt för sin djupgående strategi och är ett populärt spel för seriösa spelare.

Canasta

Canasta är ett lagspel där två spelare bildar lag och spelar tillsammans. Under spelet ska du försöka bilda kombinationer av sju kort med samma valör. Målet är att samla så många poäng som möjligt genom att bilda olika kortkombinationer. Den spelare som först får ihop 5000 poäng vinner spelet.

Skitgubbe

Skitgubbe är ett snabbt och roligt spel som består av två delar. I den första delen ska ni vinna stick och samla på er bra kort. Målet i den andra delen av spelet är sedan att bli av med sina kort så snabbt som möjligt. Den sista spelaren som fortfarande har kort kvar blir ”skitgubbe”.

Kortspel

Kortspel för barn

Det finns många roliga och lärorika spel som är speciellt utformade för barn. De spelen kan hjälpa barn att utveckla olika färdigheter som minne, logiskt tänkande och social interaktion.

Här är några populära spel för barn:

 • Memory
 • Uno Junior
 • Tecken
 • Finns i sjön
 • Hej Knekt
 • Svälta Räv

Memory

Det här är ett klassiskt spel där barnen vänder upp kort och försöker hitta matchande par. Spelet hjälper till att träna barnens minne och koncentration samtidigt som det är roligt och interaktivt.

Uno Junior

Uno Junior är en version av det populära spelet Uno som passar barn från tre år. Det använder färgglada kort med enklare regler för att passa yngre spelare. Målet är att bli av med alla kort genom att matcha färger eller siffror. Spelet främjar färgigenkänning och grundläggande nummerfärdigheter. Uno har också enkla regler och funkar bra för lite äldre barn.

Tecken

Ett enkelt spel där ni spelar i lag. Helst ska ni vara fyra och spela i två lag med två i varje. Varje lag ska ha ett hemligt tecken som du använder för att signalera till din medspelare. Spelet går ut på att samla fyrtal. Varje gång ni får ett fyrtal ska ni göra ert hemliga tecken.

Finns i sjön

Finns i sjön är ett enkelt kortspel där barnen frågar varandra efter specifika kort för att bilda par. Målet är att samla så många par som möjligt. Spelet främjar kommunikation och social interaktion samtidigt som det hjälper barnen att förbättra sitt minne och uppmärksamhet.

Hej Knekt

Det här är ett fartfyllt spel där det gäller att komma ihåg och göra rätt hälsning. Bland annat ska ni säga ”Hej knekt” när det dyker upp en knekt i spelet. Målet med spelet är att bli av med sina kort så fort som möjligt.

Svälta räv

Ett enkelt spel som går ut på att svälta ut sin motspelare. Ni spelar om stick och den av er som lägger högst kort i den lagda färgen vinner korten. Till slut kommer en av er att ha lagt beslag på alla korten och det är vinnaren.

Kortspel

Kort spel för vuxna

Om ni är en grupp vuxna som ska spela kan det emellertid vara roligare med ett mer utmanande spel.

Då kan ni exempelvis välja att spela Texas hold ’em Poker. Det är en av de populäraste och mest spelade varianterna av Poker. Det är ett spel där spelarna använder två hålkort (privata kort som endast spelaren kan se) och tre gemensamma kort (kort som delas ut öppet på bordet) för att bilda den bästa femkortshanden. Allt du behöver för att kunna spela Texas Hold ’em är en vanlig kortlek.

Ytterligare ett exempel på ett spel som passar vuxna är Chicago. Chicago är ett roligt och interaktivt kortspel som kräver strategiskt tänkande. Under spelet ska du lägga bud och försöka vinna stick. Det är ett utmärkt spel för att spela med vänner och familj och kan ge timmar av underhållning.

Vidare är Gin Rummy ett populärt spel som sker med en vanlig kortlek på 52 kort. Spelet är en variant av Rummy och går ut på att bilda kombinationer av kort för att samla poäng.

Kortspel

Kort spel online

Som du ser finns det uppsjö av spel med kort att välja mellan. Det finns både spel för dig som vill spela själv och för dig som ska spela med hela familjen eller kompisgänget. Dessutom finns det spel däremellan, som är anpassade för två eller tre spelare. Om du vill spela själv kan du välja en patiens såsom Harpan, Idioten eller Spindelharpan. Ni som är två kan till exempel testa Poker, Stress eller Skitgubbe.

Om du känner dig osäker på reglerna för något spel så klicka dig vidare till vår artikel om det. Då får du en lättläst guide som gör att du snabbt kan börja spela. Dessutom finns många av spelen vi skriver om online. De spel som finns online kan du testa direkt i artikeln om spelet.