Wordfeud Online - Spela Gratis

Testa att spela Wordfeud gratis hos oss. Det är ett ordspel som liknar det klassiska brädspelet Alfapet. Spelet finns i en gratisversion online. Du får sju bokstäver och ska sedan försöka bilda ord med dem. Spelet är otroligt populärt. Bara i Google Play har över tio miljoner personer laddat ner den. Lär dig spelet och läs om Wordfeud fusk.

Spela Wordfeud gratis online

Wordfeud går som sagt att spela gratis. Du laddar ner det från Google Play eller App store. Här ovanför tipsar vi om ett liknande spel som också är gratis att spela. Du behöver inte heller ladda ner någon app eller registrera dig någonstans.

Wordfeud

Wordfeud regler

Spelet finns i en gratisversion med annonser. Det finns också en premium-version där spelare kan betala för att bli av med annonser och få ytterligare funktioner.

Spelet går ut på att bilda ord på spelbrädet och tjäna poäng genom att använda bokstäver med olika värden.

  • Varje spelare får sju bokstäver i varje drag, och de använder du för att bilda ord.
  • Varje bokstav har en poängvärdering baserad på dess frekvens i språket.
  • Du får bonuspoäng om du lägger ord på speciella markerade fält på spelplanen. Om du gör det kan du få upp till tre gånger så många poäng som annars.
  • Spelet använder officiella ordlistor för att avgöra om ett ord är godkänt eller ej.
  • Spelarna turas om att bilda ord på brädet. Varje spelare har en viss tid på sig att göra sitt drag.
  • Du kan spela mot vänner eller slumpmässiga motståndare online. Det går också att ha flera matcher i gång samtidigt.
  • Den spelare som har flest poäng vinner matchen.

Wordfeud

Wordfeud fusk

Fusk Wordfeud är inte något vi rekommenderar. Det kan nämligen förstöra spelupplevelsen både för dig själv och andra. Om du verkligen vill fuska finns det emellertid några metoder som du kan använda.

Det är dock viktigt att påpeka att den här typen av online-spel ofta har inbyggda mekanismer för att upptäcka och motverka fusk. Om teamet som driver spelet upptäcker fusk kan de vidta åtgärder mot de inblandade kontona, såsom att stänga av dem.

Här är några exempel på fusk för Wordfeud:

  • Det går till exempel att använda externa ordböcker eller speciella appar som genererar ord för att hitta högpoängsord. Idag finns det många olika hemsidor med den här typen av hjälp.
  • Du kan också fuska genom att samarbeta med andra spelare, antingen genom att kommunicera direkt eller genom att använda externa kanaler för att dela ord eller strategier.
  • Spelet har en tidsbegränsning för varje drag. Ett fusk kan därför vara att mixtra med klockan så att du får mer tid på dig.

Räkna poäng i Wordfeud

Poängräkningen i spelet är baserade på värdet av varje bokstav och deras position på spelbrädet.

Så här räknar spelet ut poängen:

  • Varje bokstav i spelet har ett specifikt poängvärde. E, D, I, A, T, R, S och N ger till exempel ett poäng var. För G, O och L får du två poäng per bokstav. B, H, F, V, M och K ger tre poäng var. Bokstäverna Ö, Ä, Å, U och P ger däremot fyra poäng var. För Y och J får du sju poäng var. C, Z och X ger dig åtta poäng var. Som du ser ger svåra bokstäver mer poäng.
  • Du får poäng för varje ord som du bildar på spelbrädet. Poängen för varje ord beräknar du genom att lägga samman poängen för varje ingående bokstav, inklusive eventuella bonuspoäng från spelbrädet.
  • Vissa rutor i tv-spelet är markerade med ”DL” (Dubbel bokstavsbonus), ”TL” (Tredubbel bokstavsbonus), ”DW” (Dubbel ordbonus) och ”TW” (Tredubbel ordbonus). Om du lägger en bokstav eller ett ord på ett av de fälten, multiplicerar spelet poängen för den bokstaven eller ordet.

Wordfeud

Wordfeud – onlinespelet för dig som gillar Alfapet

Jag har alltid älskar Alfapet. Det är en av mina favoriter bland sällskapsspel. Jag gillar att klura ut olika kombinationer av mina ord. Spelet är som ett pussel men med ord. Alfapet är dock inte ett så smidigt spel. Du måste samla spelarna vid ett bord och ta fram brädet och spela tillsammans fysiskt. Om du är som jag är det sällan du och alla du vill spela med hinner med det. Då kan Wordfeud vara lösningen. Det är som Alfapet, men på mobilen och ni kan spela oavsett var ni befinner er.

Om du gillar att pussla men vill spela själv online kan jag rekommendera Pussel online. Där kan du bygga motivet i din egen takt och tävlar inte mot någon annan än dig själv.

Daniel Andersson
Skriven av

Daniel Andersson

Daniel Andersson har tidigare arbetat som administratör och IT-specialist. För några år sedan valde han att sadla om och satsa på sin passion – spel. Som barn spelade han Drakar och demoner med sina klasskamrater. Han gjöt miniatyrer till spelet och målade dem hemma på rummet. Senare har hans spelintresse breddats till att inkludera många andra genrer som klassiska brädspel, kortspel och även vissa barnspel. På redaktionen är han vår go to-person när det gäller rollspel och patienser. Annars tycker Daniel om att läsa och kolla på film. Science fiction och skräck är hans favoritgenrer.