Pussel online - Spelguide och tips

Pussel är ett logikspel som passar alla åldrar. Det finns nämligen många olika motiv och svårighetsgrader på spelet. Spelet går också att spela på många olika sätt – det passar både för dig som vill spela själv och dig som vill ha något kul att göra tillsammans med hela familjen. När du lägger ett pussel så lägger du ihop små bitar av ett motiv.

Spela Pussel online gratis

Det finns många olika webbplatser som erbjuder Pussel online, bland annat specialiserade Pussel-sidor och spelplattformar. Du behöver emellertid inte leta, för du kan till exempel testa Pussel som gratis spel här hos oss. Klicka bara på spelet här ovanför för att sätta i gång.

Pussel online – en översikt

Låt oss börja med en tabell som ger dig en översikt av det här tv spelet:

Spelkategori Tv spelet/Barnspel
Speltid Varierar på antal bitar
Svårighetsgrad Varierar
Åldersrekommendation 5+
Antal spelare En eller flera, valfritt
Du behöver Internet eller ett fysiskt pussel

Fördelar med Pussel på nätet

Det finns många fördelar med att lägga Pussel. Den största fördelen är kanske att du får en rolig och avkopplande stund.

Dessutom har Pussel positiv effekt på våra hjärnor. Spelandet gör att våra hjärnceller åldras långsammare. Vårt minne blir också bättre och det blir lättare att koncentrera sig.

Ytterligare en stor fördel med Pussel online gratis är att du kan spela var du än befinner dig. Allt du behöver är din bärbara dator, mobil eller surfplatta och internetuppkoppling så kan du lägga pussel var du än råkar vara. Ett riktigt pussel går inte att bära med sig.

Pussel online

Pussel online – så spelar du

Så här enkelt spelar du barnspelet Pussel digitalt:

  • Börja med att gå in på en sida med Pussel online.
  • Tryck sedan på motivet du tycker bäst om.
  • Välj därefter hur många bitar du vill att pusslet ska vara.
  • Nästa steg blir att trycka på ”Spela det här pusslet” eller liknande.
  • Därefter är det bara att börja spela genom att lägga ihop motivet du valde. Passa alltså ihop de olika små bitarna och långsamt kommer motivet att framträda på skärmen.

Pussel på nätet historia

Pussel började som ett fysiskt spel innan det blev digitalt. Det var engelsmannen John Spilbury som uppfann det första pusslet 1766. Pusslet bestod då av en karta som han skurit isär. Spilbury arbetade som lärare i geografi och syftet med den nya uppfinningen var att lära barnen ämnet på ett effektivt sätt. Pussel fortsatte länge att ses som ett pedagogiskt verktyg för barn.

På 1900-talet kom det emellertid även Pussel-spel som riktade sig till vuxna. Några årtionden därefter kom äntligen de digitala Pusslen som vi kan njuta av idag.

Pussel online

Vad finns det för motiv på pussel online?

Det finns verkligen alla möjliga motiv på Pussel online, från söta djur till landskapsbilder, konstverk, städer och mycket mer.

På vissa sajter kan du dessutom göra egna motiv, genom att ladda upp bilder. Så egentligen är det bara din fantasi som sätter gränsen här.

Daniel Andersson
Skriven av

Daniel Andersson

Daniel Andersson har tidigare arbetat som administratör och IT-specialist. För några år sedan valde han att sadla om och satsa på sin passion – spel. Som barn spelade han Drakar och demoner med sina klasskamrater. Han gjöt miniatyrer till spelet och målade dem hemma på rummet. Senare har hans spelintresse breddats till att inkludera många andra genrer som klassiska brädspel, kortspel och även vissa barnspel. På redaktionen är han vår go to-person när det gäller rollspel och patienser. Annars tycker Daniel om att läsa och kolla på film. Science fiction och skräck är hans favoritgenrer.