Bubble Shooter Online - Spelregler, Tips & Guide

Bubble Shooter är ett populärt pusselspel som funnits sedan 1990-talet. Målet är att rensa spelplanen genom att skjuta färgade bubblor mot en grupp av bubblor ovanför. Genom att träffa bubblor med samma färg skapar du kedjereaktioner och bubblorna försvinner. Under spelet använder du en kanon för att skjuta bubblor mot spelplanen. Du kan även använda väggarna för att studsa bubblorna och träffa svåråtkomliga områden.

Spela Bubble Shooter gratis online

Bubble Shooter är en populär spelgenre som finns i olika varianter och versioner för mobiltelefoner, datorer och spelkonsoler. Det är ett beroendeframkallande och underhållande spel som lockar miljontals spelare över hela världen. Bubble Shooter går även att spela gratis online, bland annat direkt i den här artikeln.

Bubble Shooter gratis – en översikt

Låt oss börja med en tabell med snabbfakta om spelet:

Spelkategori Tv-spel/Pusselspel
Antal spelare 1 spelare
Speltid Cirka 30 minuter
Svårighetsgrad Enkelt
Du behöver Internet, en smart telefon eller dator
Åldersrekommendation Alla åldrar

Bubble Shooter – en kort historik

Det var tv-spelstillverkaren Taito som släppte det första Bubbelskjutarspelet någonsin 1994.

I Japan fick tv spelet namnet Puzzle Bobble. Året därpå kom spelet till andra delar av världen, då under namnet Bust-a-Move.

Från början var det tänkt att spelet skulle vara en spin-off till ett av företagets mest framgångsrika spel, Bubble Bobble. Det är ett spel där spelaren fångar sina fiender i bubblor. Sedan skulle du spräcka bubblorna, så att fienderna försvann ur spelet. Företaget bestämde sig emellertid för att utveckla konceptet till det pussel-spel som vi känner till idag.

I det första bubbel-spelet fanns det med två drakar, Bub och Bob. De två drakarna hjälps åt att vrida på ett reglage för att sikta och sedan skjuta i väg bubblor i olika färger.

Än idag är Bubble Shooter gratis otroligt populärt. Idag finns det dessutom massor av gratis bubbelspel att välja mellan. Det finns till exempel spel som funkar på iOS och Android-enheter.

Bubble shooter gratis

Så spelar du Bubble shooter gratis

Det här är alltså ett slags pussel-spel som går ut på att skjuta i väg bubblor i olika färger.

Så här enkelt spelar du gratis bubbel-spel:

  • Sikta ditt vapen mot en bubbla med samma färg som du har laddad i ditt vapen.
  • Skjut sedan mot bubblorna ovanför dig.
  • När du får tre bubblor i samma färg intill varandra så spricker dem.

Spelet blir mer utmanande ju längre du spelar. Om spelplanen fylls upp med bubblor når de nedre delarna av skärmen och spelet är över. Målet är att rensa så många bubblor som möjligt och samla poäng.

Bubble shooter gratis

Speltips för Bubble Shooter gratis

I grunden har spelet alltså enkla regler, men att lyckas i spelet är en annan sak. I början är det enkelt, men ju längre du kommer desto svårare blir det. Om du vill bli bra på spelet så har vi några tips till dig:

  • Det finns ingen tidsbegränsning i Shooter bubble gratis. Så du kan ta god tid på dig när du siktar, för att vara säker på att hamna där du vill.
  • Försök att hitta tillfällen där du kan skjuta bort flera bubblor på samma gång. Om du lyckas spräcka bubblor så att deras fästen i pusslet lossnar kommer de att ramla ner från pusslet.
  • När du skjuter mot väggarna i spelet så kommer bubblan att studsa och ändra kurs. Det här kan hjälpa dig att nå bubblor som du annars inte skulle ha kunnat komma åt. Alltså, lär dig att använda väggarna om du vill bli duktig på det här spelet.
  • Ett sista tips är att det ofta går att byta färg på bubblan du har laddad i ditt vapen. Om du har fått en färg som inte passar kan du alltså byta till en annan som funkar bättre.Bubble shooter gratis

Spel som liknar gratis bubbelspel

Du som gillar Bubble shooter gratis skulle säkert även att gilla Pussel online. Precis som vanligt analogt Pussel ska du bygga ihop ett motiv genom att lägga ihop bitarna. Pussel finns i många olika svårighetsgrader och det finns många motiv att välja mellan. Spelet finns dessutom digitalt, så att du kan ta med det vart du än går.

Vi kan också rekommendera Mahjong, som är ett kinesiskt pussel-spel. Spelet går ut på att para ihop likadana brickor. Även det här spelet finns online, för dig som gillar att spela när du är på språng.

Laura Jensson
Written By

Laura Jansson

Laura är en erfaren skribent med ett djupt intresse för kort- och tv-spel. Hon har lång erfarenhet av att producera olika typer av texter och har bland annat studerat litteraturvetenskap och svenska. Hon har även arbetat som förlagsredaktör i flera år, innan hon bestämde sig för att det var dags att satsa på sitt största intresse; spel. Nu skriver Laura guider och annat innehåll till Bästaspel. Förutom spelintresset tycker hon om att mysa med sin katt Maja.