Snake – Spelguide och tips

Snake är ett klassiskt ormspel från 1970-talet. Spelet blev snabbt det populäraste mobilspelet genom tiderna. Nu finns spelet i många olika digitala versioner. I spelet ska du styra en ormliknande varelse över en skärm och äta mat för att växa dig längre. Målet är att bli så lång som möjligt och undvika att kollidera med väggarna eller sin egen svans. Spela gratis hos oss.

Spela Snake gratis online

Idag kan du kan Snake spel på många olika enheter, som datorer, surfplattor och mobiltelefoner. Det ger dig möjlighet att spela när som helst och var som helst, så länge du har en internetuppkoppling. Här i artikeln tipsar vi om ett onlinespel som är helt gratis. Du behöver dessutom inte ladda ner något för att kunna spela det, utan kan sätta i gång direkt.

Snake spel – en översikt

Låt oss börja tabell med snabbfakta om spelet:

Spelkategori Tv-spel/Pusselspel
Speltid Cirka 30 minuter
Antal spelare 1 spelare
Svårighetsgrad Enkelt
Du behöver Internet och smart telefon eller dator
Åldersrekommendation Från 5 år

Spel Snake regler

Snake spel är ett ormspel med enkla regler.

Här är de grundläggande reglerna för det här ormspelet:

  • Ditt mål i det här tv spelet är att styra ormen och äta så mycket mat som möjligt för att öka poängen och få ormen att växa.
  • Ormen kan röra sig åt fyra olika riktningar: upp, ner, vänster och höger. Du använder tangentbordets piltangenter eller knappar på skärmen för att styra ormen.
  • Maten ser ut som en liten punkt eller ikon på spelplanen. När ormen äter maten blir den längre.
  • Vidare får ormen inte kollidera med väggarna runt spelplanen eller med sin egen svans. Om ormen kolliderar med något förlorar du.
  • Ormens längd ökar för varje bit mat som den äter. Svansen blir en förlängning av ormen och spelaren måste vara försiktig med att inte kollidera med den.
  • Du får dessutom poäng för varje bit mat som ormen äter. Ett vanligt mål är därför att slå sitt eget poängrekord eller att konkurrera med andra spelare genom att få en hög poäng.
  • Spel Snake blir svårare ju längre ormen blir. Eftersom ormen blir längre blir det trängre och svårare att manövrera den genom spelplanen utan att kollidera med hinder. Dessutom börjar ormen röra sig fortare.

Det finns flera versioner av spelet med olika tillägg av bonusar och andra specialfunktioner, men det här är grundreglerna.

Spela Snake

Spel som liknar Snake online

Om du gillar det här spelet kan vi även rekommendera Bubble Shooter gratis. Det är ett klassiskt arkadspel som går ut på att skjuta i väg bubblor och para ihop bubblor med samma färg. När du får tre likadana bubblor i rad spricker dem och försvinner från spelplanen. Ditt mål i spelet är att göra dig av med alla bubblorna.

Du skulle säkert också gilla Pussel online. Precis som i originalet går onlineversionen ut på att lägga ihop små pusselbitar till ett enhetligt motiv. Du kan själv välja svårighetsgraden på spelet. Det finns dessutom många roliga motiv att välja på.

Daniel Andersson
Skriven av

Daniel Andersson

Daniel Andersson har tidigare arbetat som administratör och IT-specialist. För några år sedan valde han att sadla om och satsa på sin passion – spel. Som barn spelade han Drakar och demoner med sina klasskamrater. Han gjöt miniatyrer till spelet och målade dem hemma på rummet. Senare har hans spelintresse breddats till att inkludera många andra genrer som klassiska brädspel, kortspel och även vissa barnspel. På redaktionen är han vår go to-person när det gäller rollspel och patienser. Annars tycker Daniel om att läsa och kolla på film. Science fiction och skräck är hans favoritgenrer.